hucosport®

by wellbeing factory oy

Onko liikunnan aloittaminen ylipäätänsä vaikeaa ja et ole ihan varma, kuinka paljon edes haluat aloittaa liikunnan?

Liikunta elämäntavaksi - Löydä liikunnan ilo

Löydä liikunnan ilo – elämäntapamuutoksen vaiheet-profiili näyttää valmiutesi elämäntapamuutoksen liikunnan suhteen.

haluan aloittaa liikunnan1

Tiesithän, että.

Meille kaikille on aikojen saatossa muotoutunut oma tapamme ja luontainen tyylimme toimia. Oma tapa tuntuu mielekkäältä ja olemme yksinkertaisesti tottuneet siihen jopa niin, että se on kuin autopilotilla toimisi. Emme aina välttämättä itse tunnista sitä.

Luontaisen tyylin lisäksi se näyttää oletko liikunnan aloittamisen suhteen vaiheessa:

  • En halua
  • Pitäisiköhän
  • Aion
  • Suunnittelen

Itsensä ymmärtäminen on avain muutokseen.

Liikunnan aloittamisen ja sen varsinkin sen säännöllisyyden salaisuus on oman luontaisen tyylin löytäminen ja henkilökohtaisten motivaatiotekijöiden tunnistaminen sekä erityisesti taito ylläpitää motivaatiota. Motivaation ylläpitämiseksi on tärkeää asettaa oikeanlaiset tavoitteet, tehdä oikeanlainen liikuntasuunnitelma ja seurata etenemistä oikein, omalle tyylille sopivasti. Eri tyylit suhtautuvat eri tavoin tavoitteisiin, suunnitelmaan, ohjaukseen ja palautteeseen. Erityisesti motivaation tukemiseen ja itsensä johtamiseen liittyvää apua tarvitaan.

Mikäli menneisyydessä on jo liikuntaan liittyviä huonoja kokemuksia, on oltava erityisen huolellinen siitä, että mahdollistetaan mielekäs ja luontainen tapa aloittaa liikunta (uudelleen). Liikunnan aloittaminen suosituilla trendilajeilla tai ystävän suosikkilajeilla, jos ne eivät sovi luontaiseen tyyliisi, voi tuoda epäonnistumisen kokemuksia, joista muodostuu ennen pitkää liikunnan esteitä.

Ps. Jos sinulle tuli kysymyksiä, niin olethan yhteydessä meihin?

Ole yhteydessä