hucosport®

by wellbeing factory oy

Motivaatio luontaista tyyliä hyödyntäen on meidän palveluissa keskiössä.

Luontainen tyyli

Luontainen tyyli auttaa sinua toimimaan juuri sinulle sopivalla tavalla.

Luontainen tyylisi

Miksi luontainen tyyli?

Meille kaikille on aikojen saatossa muotoutunut oma tapamme ja tyylimme toimia. Oma tapa tuntuu mielekkäältä ja olemme yksinkertaisesti tottuneet siihen jopa niin, että se on kuin autopilotilla toimisi. Emme välttämättä itse tunnista sitä.

Ympäristö vaikuttaa suuresti siihen, miten lopulta toimimme. Toimimme erilaisissa tilanteissa ja ryhmissä eri tavoin, mutta lisäksi tapaamme toimia vaikuttaa myös se, minkälaisia ovat meidän luontaiset toimintamallimme. Luontaiset toimintamallimme ovat perimän ja oppimisen tulosta.

Kun puhumme luontaisesta tyylistä, tarkoitamme itsellemme mielekästä tapaa.

 

  • Pohtia hyvinvointiin liittyviä tavoitteita siten, että ne aidosti motivoivat meitä myös hankalina hetkinä. Mikäli tavoite ei energisoi ja motivoi, se ei ole oikein asetettu.
  • Tehdä sellaisia suunnitelmia terveellisten elämäntapojen lisäämiseksi arkeemme, jotta maltamme edetä pienin varmoin askelin, emmekä haukkaa liian isoa palaa, joka johtaa repsahdukseen ennen pitkää. Tahdonvoiman varaan tehty suunnitelma ei toimi.
  • Saada palautetta onnistumisista ja pienistä edistymisaskelista tavalla, joka vahvistaa motivaatiotamme – sen sijaan, että murentaisi pala palalta.

 

Luontainen tapamme voi kertoa jotain siitä, miten teemme valintoja ja päätöksiä arjessa, minkälaista tietoa tarvitsemme ollaksemme motivoituneita ja miten parhaiten otamme tiedon vastaan, jotta se vaikuttaa positiivisesti motivaatioomme.

Motivaatio luontaista tyyliä hyödyntäen on meidän palveluissa keskiössä.

Mikä näistä tyyleistä kuvaisi parhaiten sinua?

FIILISTELIJÄ

Hyvä tunne motivoi tässä ja nyt.
Haluaa tietää, kenen kanssa asiaa tehdään ja onko ilmapiiri kannustava ja ystävällinen. Kuuntelee eri mielipiteitä ennen kuin tekee päätöksiä ja valintoja. Arvostaa osallistavaa keskustelua ja avointa viestintää. Toimii tilanteen mukaan, joskus spontaanisti.

ITSENSÄ HAASTAJA

Ideointi tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista motivoi.
Tavoitteet ovat suurpiirteisiä, vision kaltaisia. Kokonaiskuva mahdollisuuksineen on tärkeä- yksityiskohdat eivät kiinnosta. Kiinnostuu, luo tai kokeilee uusia asioita. Pitää elämyksistä. Mielellään päättää itse mitä, milloin ja miten tekee.

ANALYSOIJA

Hyvin perusteltu tieto motivoi.
Selvittää ensin tavoitteen ja onko se realistinen. Haluaa tietoa tai laskelmia päätösten ja valintojen perusteiksi. Seuraa tavoitteen toteutumista mittaamalla. Pohtii tehokkaan ja taloudellisen tavan tehdä asia. Arvostaa ytimekästä ja selkeää viestintää.

ORGANISAATTORI

Hyvin suunniteltu tekeminen motivoi.
Haluaa tietää, miten asia tehdään ja mikä on aikataulu. Päätösten ja valintojen perusteiksi haluaa kuulla kokemuksista ja mikä on aiemmin toiminut. Kaipaa selkeää, rauhallista ja käytännöllistä otetta. Arvostaa osaamista ja tarkkoja ohjeita.

hs Profil nur Kreis

Ps. Jos sinulle tuli kysymyksiä, niin olethan yhteydessä meihin?

Ole yhteydessä